Tanácsadóink

dr. Boros Szilvia

.

.

..

.

.

Általános orvosi diplomát 1996-ban szereztem a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetemen, majd a Sportkórházban terhelés-élettannal, táplálkozás-elemzéssel, kutatással foglalkoztam. Szakvizsgát sportorvostanból szereztem. Szakmai tapasztalataim másik részét a szállodaiparból merítettem, ahol wellness programok kialakításával, szakmai irányítással, léböjt-terápiával és életmód tanácsadással foglalkoztam.

Külföldi tanulmányutak, kutatási programok segítették munkám. Jemenben, Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Brazíliában, Németországban, Olaszországban és az Amerikai Egyesült Államokban bővíthettem ismereteim. Részt vettem az öregedési folyamatok késleltetésével foglalkozó, úgynevezett korkontroll programok kialakításában, implantálásában. Jelenleg az egyiptomi Dream Spa cég szakmai irányításával foglalkozom, valamint a Szolnoki Főiskolán óraadó tanár vagyok. PhD disszertációm a táplálkozás, szorongás és testi énkép kapcsolatáról írom.

A betegségek prevenciója, wellness, fitness, táplálkozás, testmozgás, alternatív terápiák tartoznak érdeklődési körömbe.

Jászkuti Mary

.

.

.

.

.

Mary 2012. március 2. -án, súlyos, türelemmel viselt betegsége után elment, itt hagyott bennünket. Okos tanácsaival, ötleteivel nagyon sokat segített nekünk, főleg pályázataink megírásában. Kedvessége, odaadása, szeretetteljes lénye nagyon hiányzik.

Németh Kati

.

.

.

.

.

Egészségügyi PR szakértő, újságíró, honlapszerkesztő. Öt éve önkéntes munkában az OBME sajtókommunikációját szervezi.

Jelenleg a HCH (Health Communication Hungary) egészségügyi kommunikációs cég igazgatója. Korábban (1996-2001) a Promo Healthworld Hungary, egészségügyre szakosodott marketingkommunikációs cég igazgatójaként részt vett egészségmegőrző, betegségeket megelőző (prevenciós) felvilágosító kampányok kialakításában, szervezésében.

Nemzetközi képzést és tapasztalatot Healthworld International Nemzetközi Egészségügyi Marketingkommunikációs (HW) szervezetnél szerzett az Egyesült Államokban, Nagy-Britanniában, Londonban, továbbá Amszterdamban, Párizsban, Stockholmban, Milánóban és Madridban.
Nyelvismeret: angol és német

Hobbija a blogszerkesztés, az utazás, és az idegenvezetés.

Dr. Forgács Katalin

A Semmelweis Orvosegyetemen szereztem orvosi diplomát 1969 ? ben, majd ugyanitt a Farmakológiai és Élettani Intézetben human kémiai, hematológiai laboratóriumi, élettani és gyógyszertani kutatásokat végeztem, 1982 ? ben kandidátusi fokozatot szereztem. Tudományos munkám mellett farmakológiát és élettant tanítottam. Az egyetemen eltöltött idő után a gyógyszeriparban a CIBA, majd Novartis cégnél a nem receptköteles gyógyszerkészítmények osztályán orvos igazgatói feladatokat láttam el. Munkámhoz tartozott a cég rövid és hosszú távú, az Európai Irányelveknek megfelelő szakmapolitikájának, stratégiájának a kidolgozása, az orvoslátogatók képzésének a megszervezése, szakmai kapcsolat kiépítése,és fejlesztése a döntéshozókkal, egészségügyi hatóságokkal. Tudományos találkozók, szemináriumok, helyi szimpóziumok szervezését irányítottam.  Jelenleg egy saját cég keretei között Budapesten oktatással, gyógyszeripari konzultációval, orvosi témájú publikációk szerkesztésével, kiadásával foglalkozom.

dr. Bors Katalin


.

.

.

.

Nem kezdem az elején, mert unalmas lenne. Amikor egy Semmelweis
Egyetemen szerzett orvosi diplomával, reumatológiai szakvizsgával és két gyermekemmel körbenéztem a világban, hogy hol érhetném utol férfi
orvostársaimat a gyermekeimmel, mint főszereplőkkel töltött ? nem
elvesztegetett évek után, szakterületemen újnak számított az oszteoporózis.

Az ORFI-hoz, mint előző munkahelyemhez jó kapcsolat fűzött, felkerestem hát az I-es Belklinikát, ahol először okítókra, majd barátokra leltem. Ez a terület vált fő tudományos munkámmá, több, mint 10 éve vagyok a Társaság vezetőségi tagja. Közben szabadidőmben rehabilitációból is szakvizsgát szereztem ? hazait és európai uniósat ? de mivel hűséges típus vagyok, választott témámat itt is megtartottam, és az oszteoporozisos beteg rehabilitációja témakört képviselem e területen is ?  ennek próbálok minél nagyobb tekintélyt szerezni a Rehabilitációs Szakmai Kollégiumban, jelenleg Tanácsban is, melynek szintén két ciklus óta a tagja vagyok.

A szamárlétra fokain felértem a főigazgatóságig, a Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórházat vezetem, és évek óta rendelek a IX. kerületi
Szakrendelőben, illetve a Kórház ambulanciáján. Témámból szakkönyvek
könyvfejezeteit írtam, publikációim száma meghaladja a félszázat, előadásaim száma kétszáz felé közeledik.

Kaptam állami és szakmai kitüntetéseket (Pro Sanitate Díj, Polgár Frenc Díj). Évente-két évente rendezek munkatársaimmal országos kongresszust az oszteológia témakörében, felvilágosító füzetek tucatjait készítettem, felkért
oktatóként előadok a debreceni és budapesti rehabilitációs tanszéken és az SE Ortopéd Klinikáján. Ha megkérdeznék, mit szeretnék még oktatni, azt  mondanám, hogy emberséget ? mert erre van ma a legnagyobb szükség.