Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete

Az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) közhasznú, nonprofit, civil szervezet, mely az oszteoporózisban szenvedőknek és veszélyeztetetteknek kíván tájékoztatást nyújtani magáról a betegségről, annak megelőzéséről és kezeléséről.

Mi az az osteoporosis?Prevenció

Az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) közhasznú, nonprofit, civil szervezet, mely az oszteoporózisban szenvedőknek és veszélyeztetetteknek kíván tájékoztatást nyújtani magáról a betegségről, annak megelőzéséről és kezeléséről.

Egyesületünk – betegeket, veszélyeztetetteket biztatva arra,  hogy maguk is aktívan vegyenek részt saját sorsuk, egészségük alakításában – oktatással és tájékoztatással szeretné elérni a csontritkulásos törések  számának csökkenését.

Üdvözöljük Önt az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesületének (OBME) honlapján!

Örülünk, hogy itt van velünk.

Az OBME egy közhasznú, nonprofit, civil szervezet, amelyet 1999-ben hoztunk létre azzal a céllal, hogy támogatást és információt nyújtson az oszteoporózisban szenvedők és a veszélyeztetett egyének számára. Ez a betegség, amit szó szerint ‘porózus vagy lyukacsos csontoknak’ is nevezhetünk, a csontok sűrűségének csökkenésével és minőségének romlásával jár. Ahogy a csontok egyre porózusabbá válnak, törékenyebbek lesznek, és törésük kockázata jelentősen megnő. Sajnos, a csontok ilyen ‘csendes’ leépülése gyakran rejtve marad, egészen addig, amíg a csonttörés bekövetkezik.

A magunk részéről, OBME-ként, arra törekszünk, hogy minél több információt és oktatást biztosítsunk mind az oszteoporózisban szenvedőknek, mind a veszélyeztetett egyéneknek. Szeretnénk, ha mindenki aktívan részt venne saját egészségének alakításában és a csonttörések megelőzésében. Jelenleg 26 klubban működünk, és kiemelten fontosnak tartjuk a betegség minél korábbi megelőzését és felismerését – már gyermekkorban elkezdve.

Reméljük, hogy weboldalunk hasznos lesz Önnek, és hogy közreműködhetünk az oszteoporózis jobb megértésében és kezelésében. Bármilyen kérdése vagy észrevétele van, kérjük, ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Köszönjük, hogy velünk van!

Az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesület (OBME) csapata

Adományozás

Az Osteoporosis Betegek Magyarországi Egyesülete (OBME) nonprofit, civil szervezet, mely az oszteoporózisban szenvedőknek és veszélyeztetetteknek kíván tájékoztatást nyújtani magáról a betegségről, annak megelőzéséről és kezeléséről.